Košarica

Kako voljeti svoju kosu?

Kosa se oduvijek smatrala znakom ženstvenosti, zavodljivosti i ženinim najljepšim ukrasom. Zasigurno ćete se složiti s nama, kako je u užurbanom načinu života prilično zahtjevno i izazovno svakodnevno njegovati prirodnu i zdravu kosu. Brzo sušenje pod visokim temperaturama, česti odlasci kod frizera na jake tretmane, vezanje kose na vrh glave i spavanje sa zavezanom kosom, često pranje i još češće prljanje kose koji vode u začarani krug… Sve to oštećuje kosu, a to je ono što najmanje želimo.

U nastavku vam donosimo savjete kako uz malo pažnje i znanja očuvati svoju kosu, te Vam otkrivamo svoj proizvod –  GORSEN masku za kosu.

Možda ćete nakon ovog prvog savjeta jednostavno odmahnuti rukom i reći kako nemate vremena, ali za lijepu i podatnu kosu neophodna je dobra cirkulacija, prije svega i za brži rast kose zato – jednostavno masirajte vašu glavu.

Nemojte koristiti grube i jake elastične gumice da ukrotite svoju kosu, jer će one oštetiti i slomiti dlake.

Još jedan savjet koji će vas možda začuditi, ali vrlo je važan – prehrana i prehrambene navike su također jako važne za strukturu kose. Stoga, nastojte se hraniti zdravo, uz što više namirnica koje su bogate vitaminima A, B, C i E, jer oni daju kvalitetu vašoj kosi. Nakon što usvojite jednostavne navike malih trikova svakodnevnice, bitno je i obratiti pažnju na tretiranje kose raznim proizvodima i frizerskim tretmanima.

Kod frizera se preporučuje odlaziti svaka dva mjeseca na skraćivanje vrhova što je izuzetno važno, jer se kosa mora osloboditi oštećenih krajeva da bi nastavila rasti neometano i zdravo. Smanjite upotrebu kemijskih proizvoda, mnogo farbanja, blanš ili botoksiranje kose, sve to utječe na slabljenje i oštećivanje kose. Koristite proizvode isključivo na prirodnoj bazi. Prečesto feniranje kao najjednostavniji način brzinske frizure kao s reklame? Osim vrelog fena, tu je i pegla, kao i figaro za kosu, koji visokom temperaturom isušuju i uništavaju dlake. Trudite se da što češće prirodno sušite kosu.

Zatim, nipošto nemojte biti grubi s mokrom kosom. Kad je kosa mokra, ona je najviše osjetljiva i podložna je lomljenju i pucanju vrhova. Mokru kosu treba češljati isključivo češljem širokih zubaca. Češljanje kose od korijena prema dolje? Još jedna od grešaka koju nesvjesno skoro stalno činimo. Češljanje zapetljanih dijelova od vrha prema dole uzrokuje pucanje kose. Zato je bolje da podijelite kosu na pramenove, i da je četkate od dna prema gore. Ovaj način je dosta nježniji i manje je stresan za vašu kosu.

Koristite što blaže šampone, poželjno šampon bez sulfata jer u suprotnom svi drugi šamponi koji sadrže jake kemikalije mogu oštetiti ne samo korijen dlake, već cijelu strukturu dlake.

Koristiti dodatnu njegu uz pomoć proteinskih pakovanja ili posebno spremljenih maski za kosu mali je korak koji vodi da budete u ljubavi sa svojom kosom, bez opterećenja i napora zauvijek.

Iz te ljubavi prema kosi nastao je ovaj naš proizvod.

Kako pravilno koristiti Gorsen masku za kosu?

Gorsen maska za kosu je vrlo koncentrirana emulzija koja dolazi u pakovanju od 200 ml. Formulirana je za rast i regeneraciju kose.

Za razliku od ostalih maski Gorsen maska njeguje i vlasište, sprječava nastanak peruti i regulira lučenje sebuma. Maska se nanosi na čistu ručnikom posušenu kosu na način da se vrlo mala količina od nekih 5 ml umasira u vlasište te ostatak rasporedi na cijelu dužinu kose. Nakon nanošenja preporučamo da kosu umotate u kapu za kupanje kako bi se aktivne tvari iz ulja i keratin što brže apsorbirale u kosu i vlasište. Za optimalan rezultat masku je potrebno držati minimalno 20 minuta te potom isprati pod mlazom tople vode.

Koji su sastojci ove maske za kosu?

Zvijezda Gorsen maske za kosu  je biljno ulje sapote (Pouteriasapotaseedbutter) koje nam dolazi sa Karipskih otoka. Ovo ulje, jednako kao i kokos, na nižim temperaturama je jako gusto i u krutom stanju. Posebnosti ovog vrlo rijetkog ulja bogatog karotenoidimase ogledaju u njegovoj sposobnosti zaustavljanja opadanja kose, smirenja vlasišta nakon tretiranja i upalnih procesa vlasišta.

Zatim, papaja! Ah, ta papaja… Ulje koje je prvenstveno namijenjeno masnoj i mješovitoj koži primjenu u Gorsen masci je našlo kako bi se reguliralo lučenje sebuma te smanjili upalni procesi vlasišta.

Biljno ulje brokule (Brassicaoleraceaitalicaseedoil)  je poznato kao zamjena za silikon. Zbog njegovog posebnog sastava eucerične kiseline i retinola, koji je vrlo rijedak u biljnim uljima, izvrsno prodire u strukturu vlasi, snažno njeguje vrhove, sprječava pucanje vrhova i, ne manje bitno, olakšava češljanje.

Murumuru maslac (Astrocaryummurumuruseedbutter) dobiven iz palma Amazonije obiluje kratkolančanim masnim kiselinama vrlo brzo prodire u vlas, hrani kosu i čuva hidrataciju vlasi.

Svestrano biljno ulje argana (Arganiaspinosakerneloil) našlo je primjenu u više naših proizvoda. Namijenjen je za njegu suhe, zrele i ispucale kože te u pakunzima i maskama za kosu. Budući da je poznat po svom antistres učinku uvrstili smo ga u našu masku kako bi zaštitio vlasi od utjecaja toplog zraka i čestog izlaganja kose raznoraznim tretmanima.

Eterično ulje gerania (Rose Geranium) primamljivog mirisa potiče cirkulaciju vlasišta te samim tim i njegovo čišćenje i regeneraciju.

Nutrilan keratin sastojak je koji prodire u dublje slojeve kose s dugotrajnim učinkom, popravljajući strukturna oštećenja i poboljšavajući njezinu živost. Svi ovi sastojci sa svojim bogatim svojstvima pomiješani u jedan proizvod stvaraju izvrsnu formulu za vašu kosu i u jednoj riječi daju odgovor na pitanje s početka priče Kako voljeti svoju kosu?

©2024 GORSEN GROUP – Sva prava zadržana.